Hela Människan

Hela Människan är en diakonal organisation där jag är ordförande för Hallandsdelen. De kanske mest kända är arbetet med "De gömda barnen" om barn i utanförskap i Sverige och det finns ganska många. Men också känt är Ria-enheterna som arbetar med människor som har problem med alkohol och andra droger. Det är kyrkornas gemensamma diakonala arbete och trots att det blir viktigare och viktigare med ett sådant arbete så verkar de ekonomiska bidragen minska. Det gör det väl för alla i dessa tider av ekonomisk kris, men det kanske syns tydligast i de ideella organisationer som just försöker ta hand om de människor som far mest illa när det är ekonomisk kris och ökande arbetslöshet. Visst kan vi bekymra oss över ett stort bilföretag som håller på att gå omkull, men varje enskild människa som kommer i kläm på grund av det, är lätt att glömma bort. Samtidigt kan man se ut över världen och börja inse att konkurrensen idag inte längre handlar så mycket om att man har ett arbete, utan kanske vi måste titta på vad för slags arbete vi har. Andra länder hinner ifatt när det gäller produktion. I Indien och i Kina kommer bilar och mobiltelefoner att tillverkas till en kostnad som kanske bara blir 10% av vad man måste ge för en liknande vara som produceras i Sverige. Vi kanske måste börja inse att vi inte längre kan konkurrera som ett produktionssamhälle, utan måste kanske börja se till att bli mer av ett tjänstesamhälle. Pengarnas antal är relativt konstant, det är flyttandet av dem som ger ekonomin värde samtidigt som bevarandet av dem till en viss del har med dess värde i förhållande till annan valuta att göra.
Många tankar i en tid som ser ut att bli annorlunda än den som har varit.

Jag var i Stockholm under fredagen tillsammans med andra ordföranden från länsorganisationer för Hela Människan. Titta gärna in på hemsidan: www.helamanniskan.se
Här är en bild från Stockholms centralstation om man tittar söderut.

Kommentarer
Postat av: Frank Åkerman

Hej Kalle

Tack för värdefulla inlägg under konferensen i Stockholm och för att du bidrar till att sprida kunskap om Hela Människans arbete och särskilt arbetet inom det som kallas "De glömda barnen" Vår medarbetare Greger Walve lyfter nu frågan om vuxna glömda barn och hur vi som organisation kan bidra till förändringar och för att stärka alla som under sin uppväxt upplevt alkohol och droger i sin uppväxtmiljö. På återseende.

Frank Åkerman

2009-02-28 @ 21:40:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0